Obsah fóra Naše výlety Minulé akcie 30-31 júl pri vode

30-31 júl pri vode

Čo už bolo a ako nám tam bolo dobre.

Poslať Pon 25. Júl 2016 9:48:58

edit:

Kedze je teplo, a vramci "velkeho" poctu ucastnikov nie je problem spravit ziadnu zmenu, :)
ideme teda k nejakej vode, asi na zelenu vodu,
okruh by som rad presunul na chladnejsie obdobie zrejme az 26-28.08. uvidíme.

*stara sprav: ak nebude moc teplo predpokladám že budeme jednu noc na Zámčisku, je tam dobrý výhľad ... neviem presne pomery pre hamaky, stromov je tam ale dosť, kto má chuť sa pridať?
(v prípade extrémneho tepla spravím aktualizáciu lokality na niečo s vodou)
na mape je vyznačený okruh, ak by sa chcel niekto unaviť môže si to prebehnúť, ak nie trasa na Zámčisko je iba 2,2km
Naposledy upravil matus dňa Sob 30. Júl 2016 8:12:07, celkovo upravené 1

Poslať Pon 25. Júl 2016 18:15:30

Poslať Pon 25. Júl 2016 22:59:13

Bolo to brané akože možnosť od piatka / alebo od soboty ..ale práve mi bolo oznámené že ak pôjdeme už v piatok, bude na mňa poštvaná líška. Takže pravdepodobne Sob/Ned

A už pozerám nejaké jazerá:
-Neboli sme este pri Chtelnici (okolo sú síce trochu cesty ale v cípoch by sa asi dalo)
https://goo.gl/maps/Q6wd9C1yQ3E2

-boli sme pri Lozorne menej ludi ale lesný terén .. voda bola relatívne ok, čo si pamätám.
https://goo.gl/maps/PgEDusurV5F2

-pekná bola ešte malá nádrž Mlynky pri hraniciach .. ale tam býva dosť rybárov .. stromy sú pri vode a je to upravené..

-potom ešte tá tvoja "polotajná" nádrž v karpatoch, tam sme tiež ešte neboli..

ak by mal hocikto nejaký dobrý nápad so stromami pri vode dajte prosím vedieť, moje sú len pokus omyl ... prípadne bude Zámčisko :)

Poslať Uto 26. Júl 2016 11:47:23
sally Obrázok užívateľa
Administrátor

Ak by si dal inakší dátum (alebo mocnosti zasiahnu), tak by sme radi prísť.

Fantasticky bolo na Tomkoch: https://www.google.sk/maps/@48.5857162, ... !1e3?hl=sk z východnej strany nikde nikto, iba polia a lesy... nevýhodou je, že najbližší zdroj pitnej vody je obchod v dedine. Na druhej strane, dá sa sedieť aj v tretine šírky jazera od brehu pekne na piesčitom dne (voda je vtedy po hruď), rybky ohrýzajú päty, pivo v krčahu pláva okolo... <janic>
Mami, až vyrastiem, budem bushcrafter. Synček, oboje sa nedá trapper

Poslať Uto 26. Júl 2016 11:51:19

Ja teda dufam, ze tu nieje nejake geriatricke oddelenie, ale parta turistov :)

Chcem sa ist uz dlhsie pozriet na zelenu vodu pri Ivanke, podla mapy to tam vypada celkom fajn. Ked uz teda kupanie, tak aspon v cistej vode. Podla vsetkeho to ale vypada, ze tento vikend budeme zase skusat pristresky a ich co najefektivnejsie napnutie :)

Poslať Uto 26. Júl 2016 14:51:07

@sally: no musíš zasiahnuť, mocnosti .. sprav kurz pri jazere a bude ;-)

@marekP: zelena voda nie je zla, dojazdne na bicykli, langose z Ivanky tiez na skok.. ale stromy som tam este nehladal...

Poslať Ned 31. Júl 2016 13:19:31

Najkratšia cesta takmer nikdy neznamená to najlepšie, ale kto by sa v tom teple trepal ďalej, keď je lokalita akceptovateľná.

Namiesto plánovaného okruhu v Karpatoch, sme sa radšej usadili na neďalekej Zelenej vode, na prvom a zrejme aj najfrekventovanejšom štrkovisku. Aktivity a zaujímavosti z danej lokality nie sú nejako významné, po vyčistení bordelu z miesta, návšteva vody a konečne po poklesnutí teploty nejaká tá káva.

Testovali sme aj bordovo-zelený monštruózny hamak 3,5m x 2m, pre dvoch celkom dobré riešenie, len to nie je vhodné nosenie na dlhé túry.
Obrázok

Kupilka s prekvapkávačom kávy dostáva steampunkový vzhľad.
Obrázok

V rámci lenivosti zháňať väčšie kusy dreva, aj v noci úradoval bezdomovecký minibarel.

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Nabudúce otestujeme vzdialenejšie jazierka,
pre vytrvalých čitateľov pridávam bonus: "animované" miznutie kempu
(*sem to neviem dat kto chce je to na blogu) link:http://www.hm.mako.sk/zelena-voda-cast-1/

PS: na obed sme posedavali v inej lokalite, vravim si: "je trochu ďatlom nahlodaný, ale ved drzí pevne" ..tak nie, skoncilo to takto :D
Obrázok

Poslať Ned 31. Júl 2016 14:53:09

fotecky staby tisic klarinetů

to mas reklamny matros do katalogu

Poslať Uto 02. Aug 2016 8:33:43
sally Obrázok užívateľa
Administrátor

Hezký, kluci, hezký [ok]

Matus: veď to pridaj ako .gif a malo by to fachať. Gif makerov je plný net.
Mami, až vyrastiem, budem bushcrafter. Synček, oboje sa nedá trapper

Poslať Uto 02. Aug 2016 8:49:45

no volaco som vyskusal, ja gif nemam rad lebo ma malu farebnu škálu, zmensena anim nizsie ..
Obrázok

Späť na Minulé akcie